top of page

NOVINKA!!!! Biodynamické masáže

Od půlky července nově nabízím biodynamické masáže. Vychází z principů biodynamické psychoterapie, což je směr psychoterapie orientované na tělo Autorkou této speciální dotekové terapie je norská fyzioterapeutka a psycholožka..

Naše historie, prožitky ať už pozitivní nebo negativní jsou uloženy nejen v paměti mozku, ale v paměti každé buňky. Dlouhodobé napětí, stres, prožité trauma apod...se dlouhodobě a postupně podepisují na napětí svalů a držení našeho těla. Tyto obranné mechanismy tzv, tělesné pancíře, jak tato místa nazval zakladatel bioenergetiky Wilhelm Reich brání přirozenému toku naší energie a našemu prožívání. Biodynamické masáže pracují mj. s těmito pancíři, napomáhají uvolnění energetického toku a umožňuje energii proudit do míst, kde je jí nedostatek a odvádějí ji z míst, kde jsou energetické přebytky.

ÚČINKY MASÁŽÍ:

. navrácení psychické a energetické rovnováhy našeho těla

- hluboká relaxace, probuzení samoozdravných mechanismů našeho těla

- zmírnění únavy a poruch spánku

- uvolnění a harmonizace těla u dlouhodobého psychického napětí

- zlepšení nebo odstranění různých psychosomatických potíží - migrény, bolesti břicha, zad, neplodnost...

- uvolnění energie z míst, kde se hromadí

- rozšíření a prohloubení omezeného DECHU

-hrmonizace vegetativního nervového systému

. pomáhá k lepšímu uvědomění vlastního těla a jeho potřeb

- uvolnění emočních bloků a traumat ať už akutních nebo dávno "zapomenutých"

- vhodné jako podpůrná metoda k psychoterapii

- podporuje sebepoznání a seberozvoj u těch, kteří se chtějí aktivně podílet na svém zdraví a spokojenosti v životě.

Jak masáže probíhají:

Jelikož se nesnažíme rozmasírovat tuhý sval, ale pracujeme na jiné úrovni, jedná se velmi jemné doteky.

Některé druhy masáží mohou být provedeny i přes obleční, některé přímo na kůži klienta. Většinou bez masážního prostředku.

Po úvodním rozhovoru a stanovení záměru , kterého chceme dosáhnout probíhá samotná masáž, která může trvat podle druhu v rozmezí od 30 do 90 minut. Součástí masáže je závěrečné tzv. zažití procesu, které trvá cca 10 - 15 minut.

V některých případech si vystačíme s jednou masíží. Pro dosažení hlubšího účinku je však vhodné více návštěv.

Cena masáží: 300 Kč/ 30 minut Masáže probíhají prostorech v rehabilitačním centru Complex terapy na Tř. 2.května ve Zlíně

600Kč/ 60 minut

800Kč/ 90 minut Objednávky posílejte na zivepanevnidno@gmail.com

V jakých případech masáž není vhodná:

- první trimestr těhotenství

- akutní zánětlivý nebo nádorový proces v těle

- akutní stavy psychózy

- po těžkém jídle nebo po požití alkoholu

DRUHY MASÁŽÍ:

Základní diagnostická masáž - velmi relaxační a regenerační masáž, jejímž cílem je poznat obranné mechanismy těla, místa, kde se energie blokuje a jakou techniku k jejich uvolnění zvolit.

Orgonická masáž - pomáhá energii proudit v těle, nabití. Není vhodná u osob s vysokým krevním tlakem!

Biorelease masáž zad a šíje - vede k prohloubení dechu a relaxaci. Uvolňuje emoce a přispívá k samoregulaci organismu.

Vhodná i při depresi.Pracuje se s olejem.

Masáž břicha:podporuje peristaltiku, pomáhá uvědomit si břicho, pro ty co "nic necítí" - blok, vede k regresi, práce s bránicí vede nejen k povzbuzení a prohloubení dýchání, ale pracuje i s úzkostmi a strachem, které ke stažení bránice vedly. Vhodná pro každého, zvláště pak pro lidi poruchou příjmu potravy, zažívacími potížemi ale i u Crohnovy choroby, různými srůsty apod....

Masáž EXIT - odvádění přebytečné energie z míst, kde má tendenci se hromadit - HLAVA(bolesti hlavy, migrény, pocit zahlcení myšlenkami, pro ty co pracují "havou". RUCE - je zde uloženo mnoho emoční energie, blokují se zde impulzy vztáhnout ruce a vzít si počem toužíme(NESMIŠ!!!)NOHY - při potížích s uzemněním, při nahromadění energie v nohách k vykročení a nedojde k němu..

LIFTING - je to práce na kloubech, místech kde se energie nejčastěji blokuje. Vhodné u lidí trpících ztuhlostí, rigidním držením těla nebo chováním v životě.Výsledkem je i otevření dechu.

.

Brazilská masáž nohou-šamanská - Harmonizační masáž pracující s meridiány. Rozproudí energii a povzbudí samouzdravovací schopnost organismu.

Sedativní masáž -(harmonizace, zklidnění) vede k hluboké relaxaci a ke spojení se svým primárním JÁ, což je spontánní a nevinný stav dítěte před tím, než si vytvoří různé obranné mechanismy, před tím, než si začne svou energii různými způsoby blokovat.


Živé pánevní dno

cvičení metodou 3x3

bottom of page